Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2013 21:25 - 2013г. – прехода между „старото“ и „новото“
Автор: coyr Категория: Спорт   
Прочетен: 1991 Коментари: 0 Гласове:
0



 Навярно много от вас си спомнят удара от пряк-свободен на Дейвид Бекъм през 2001г. на „Театъра на мечтите“, който класира Англия на предстоящото световно първенство, хеттрика на Майкъл Оуен срещу Германия същата година или гола на Стилиян Петров от 50 метра срещу Дарби Каунти. Това са само част от моментите, съпътстващи кариерите на тези трима велики футболисти. Кариери, за които 2013г. се оказва последна. Това обаче не са единствените известни играчи, които окичват бутонките си на стената тази година. Компания им правят имена като Марк ван Бомел, Поул Скоулс, Джейми Карагър и Кларънс Зеедорф- звезди, които сме наблюдавали със затаен дъх през годините. Приносът им към футбола може да се равнява на този от страна на Алберт Айнщайн, Исак Нютон и Алберт Кастлер към физиката. Именно със своята техника и себераздаване по терена, те се превръщат в идоли за милиони деца по света и карат феновете да пълнят стадионите.

Тук идва време, да се замислим какво идва след тях: кои са техните наследници и дали те притежават нужните качества и талант да се нарекат „бъдещето на футбола“.

image

Джак Уилшир-  21-годишния полузащитник на лондонския Арсенал, въпреки крехката си възраст, не веднъж е показвал на какво е способен с феноменални отигравания както в защитния така и в атакуващия аспект на играта- прецизни пасове, добро позициониране, скорост, повратливост и умения в отнемането на топката от противников футболист.Скоро след завръщането си от Уигън Атлетик, където пребивава под наем един полусезон, Уилшър се превръща в любимец на феновете на „Артилеристите“ и в едно скорошно интервю заявява, че би подисал всеки договор, предложен му от Арсенал, дори без да го погледне. Този млад англичанин е прекрасен пример за лоялност към клуба и професионализъм, който всеки един млад футболист трябва да притежава.

image

Стефан Ел Шаарауи– 20-годишното крило на Милан показа този сезон, че липсата на Златан Ибрахимович в предни позиции в състава на „Росонерите“  не е толкова фатална и ги поведе към 3-тото място в класирането на Серия А със своите 16 попадения. „Фараонът“, както е наричан от феновете на миланския гранд, притежава отличен дрибъл, техника и шут, с които си спечели място в националния отбор на Италия, за който e изиграл 6 мача и е отбелязал един гол.

image

Ромелу Лукаку- снажен и мощен, белгиецът е определян от мнозина като новия Дрогба и е гласен за негов заместник в Челси, след като периодът му под наем в Уест Бромич Албиън завърши.Още на 16 годити, Лукаку прави дебют в първия тим на Андерлехт, а малко след това става неизменна част от отбора и привлича вниманието на редици европейски грандове. Този сезон се представя отлично, като е изпратил коженото кълбо в мрежата на вратата цели 17 пъти.

Това са само част от навлизащите в големия футбол талантливи футболисти, които трябва да служат като пример за това, което ни предстои да наблюдаваме през следващите десетилетия по терените на големите европейски стадиони.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coyr
Категория: Спорт
Прочетен: 12378
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930